duminică, 20 mai 2007

Mate-Info sau Politehnică...pentru liceeni...

Pentru că şi eu eram nehotărât la vremea mea unde să ştudiez, la Mate-Info sau automatică, încerc să dau nişte sfaturi pentru absolvenţii de liceu.


În primul rând, gândeşte-te pe ce vrei să mergi (programare, hardware sau ambele). La Politehnică se pune mai mult accent pe parte de hardware, ai materii ca electrotehnica, chimia, fizica, mate la greu etc. Deci pentru "softişti" nu recomand Politehnica. Dacă te interesează hardware-ul sau vrei şi programare şi hardware, atunci mergi la Politehnică.


În al doilea rând, gândeşte-te ce vrei să faci pe timpul facultăţii. Dacă vrei să te axezi doar pe studiu, e ok să mergi la Poli, dar dacă ai planuri de angajare în timpul facultăţii, e exclus. N-o să ai timp şi de una şi de alta şi în mod sigur o să ai probleme cu restanţele...Programul e mult mai strict la Poli decât la Universitate, se ţine cont mai mult de prezenţe, ai mai mult de învăţat (şi, în mare parte, lucruri care nu-ţi vor folosi în viitor), pe când la Mate-Info programul e lejer, cursurile nu sunt obligatorii (eu nu merg nici la seminarii şi laboratoare, decât când e nevoie şi mă descurc aşa), deci poţi să ai şi un mic job. Despre cursurile de la Mate-Info, vă spun cam ce se face în primul an: algebră, analiză, geometrie analitică, programare procedurală ( C ), programare orientată pe obiecte ( C++ ), algoritmi şi structuri de date, algoritmica grafurilor, limbaje formale şi automate, logică matematică şi computaţională, arhitectura sistemelor de calcul (uite şi ceva hardware pentru doritori, facem şi ceva limbaj de asamblare aici).


Gândeşte-te bine!

Un comentariu:

Anonim spunea...

si totusi tu ce ne recomanzi /